Oslo Kommune vil flytte NRK til Økern

Denne tomten på Økern vil kommunen selge til NRK.

[yop_poll id=»2″]

Oslo Kommune ønsker å beholde NRK i Oslo. De har vurdert sine tomter i hovedstaden som kan være mulig erstatningstomt for NRK når de flytter fra Marienlyst. Økern trumfer frem som et av de beste alternativene og kommunen ønsker at NRK skal flytte hit. Sydtomta, som kommunen kaller den, skulle egentlig være midlertidig driftsstasjon for renovasjonsbilene til Oslo Kommune og nå senere skulle Tøyenbadet midlertidig flytte hit, har nå seilet frem som kommunens favoritt tomt å selge til NRK. Til Aftenposten sier byråd for byutvikling, Hanna Marcussen, – Det er flere grunner til at vi har landet på Økern etter en gjennomgang av våre tilgjengelige tomter. For det første er tomten relativt sentral og ligger rett ved et kollektivknutepunkt. Det er en stor, fin tomt med fleksibilitet og mulighet til å utvide også ved eventuelle senere behov, noe som har vært viktig for NRK.

NRK bestemmer selv om de vil bruke tomten kommunen anbefaler dem. De håper å ta en beslutning innen noen få måneder.

Les mer om saken i Aftenposten.