Tøyenbadet flyttes til Økern

På denne tomten skal det bygges en midlertidig svømmehall for Oslo Kommune som skal være erstatnings-svømmehall mens Tøyenbadet pusses opp.

Det er Dagsavisen som melder at i 2o2o skal Tøyenbadet rives og en plasthall med 25×12 meter stort basseng skal bygges på Økern. Det er byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen som har utalt seg til avisen.

Det er satt av 50 millioner til midlertidig hall i budsjettet neste år. De regner med hallen skal stå ferdig i starten av 2020, samtidig som Tøyenbadet stenges for oppussing.

Oppgitt over størrelsen

Det kommer til å bli utfordringer med at størrelsen på bassenget er halvparten av hva Tøyenbadet er. Flere idretter som er avhengig av større basseng mener bassenget blir for lite. Det spørs også hvor tilgjengelig badet blir for publikum. Vannpolo og synkronsvømmere vil legge beslag på hele bassenger når de trener. Det er også for grunt til å drive med stup.

 

Nå er det synd ikke Økernsentrum har kommet i gang med sitt badeland prosjekt på Økern. Dette kommer det dessverre til å ta lang tid før blir ferdig. De skal starte byggingen før nye senteret kan åpne, men som kjent ønsker de å droppe folkebadet.