Flere spennende prosjekter på Økern og Løren

OXER-tårnet og kabelgata

Visjon for Kabelgata og inngangen til OXER-tårnet. Illustrasjon: http://www.kabelgata.no/tarnet/

I kabelgata ønsker OXER å utvikle et kulturelt møtepunkt på Økern. I det godt synlige OXER-tårnet renoveres det nå for å få på plass skybar, platestudio, galleri, film og fotostudio, aktivitetssenter, konsertlokale og uteservering.

http://www.kabelgata.no/tarnet/

Parallell

Oversiktsfoto av Parallell i Lørenveien 65. Illustrasjon: http://parallelloslo.no/

Dette blir et av de høyeste kontorbyggene på Økern og Løren. Hele 16 etasjer over bakken skal bygget stå. Utbyggingen er i full gang og vi ser stadig flere etasjer som kommer opp på tomten. Det er 19 500m2 med kontor. Parallell ligger nederst i Lørenveien mot Økern. Estimert å fedrigstilles Q2 2o2o.

http://parallelloslo.no/

Økern Portal

Illustrasjon av Økern Portal. Okernportal.no

Også et enormt bygg, men ikke like høyt som Parallell. Økern Portal blir en hestesko rundt en liten park og et nytt hotell. Telia har besluttet å flytte til lokalene og Norlandia Hotel Group (NHG) skal drifte hotellet. NHG har spesialisert seg på hotelldrift på vegne av andre merkevarer som Best Western, Thon, Scandic og Comfort. Hvilken hotell-kjede som skal inn på Økern Portal er foreløpig en hemmelighet. I de nederste etasjene blir det servicetilbud som resturanter og kafeer. Totalt er prosjektet på 75 000m2.

https://okernportal.no/

 

Økern Sentrum

Illsutrasjon over Økern senteret. http://okernsentrum.no

Økernsenteret og området rundt skal i følge de planene som nå er godkjent bli et kjøpesenter og badeland. Det siste i kjenner til nå er at høyblokka skal rives i slutten av 2019. Når senteret vil være ferdig er usikkert da det er en del forsinkelser grunnet endringer i planene. Det er ingen tvil om at dette er det største prosjektet for Økern nå og vil være med på å definere området i mange år fremover.

http://okernsentrum.no/

 

Vinslottet

Bilde fra prospektet til BYGG01

Vinmonopolets gamle tapperi på Hasle er i gang til å endres til et nytt handelshus. Her vil det bli butikker og kafeer i første etasje og boliger på toppen. Vinslottet er planlagt å åpnes i slutten av 2019.

https://www.haslelinje.no/buildings/bygg-01-vinslottet/ 

 

Ulvenveien

Slik kan utsikten fra torget bli etter OBOS og Veidekke har bygd på Ulven.

I Ulvenveien er OBOS og Veidekke i gang med å bygge om gaten til en miljøgate. Torget foran KIWI er blitt gjemt under byggearbeidene, men her ser det ut til å bli en koselig uteplass med kafè. Hele Ulvenområdet er i gang med å transformeres fra et tett industriområde til et grønt boligområde.

https://www.obos.no/privat/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/ulven/ulvenparken