27.000 kvm ferdigstilt i Økern Portal

Fremdriften i det som trolig er fastlands Norges største og mest kompliserte byggeprosjekt går så det suser. Nå er over 27.000 kvadratmeter overlevert fra Vedal Entreprenør til byggherre Oslo Pensjonsforsikring.

I starten av desember fikk representanter fra Oslo Pensjonsforsikring, Vedal Entreprenør og Stema Rådgivning en omvisning i Telias lokaler som er ferdigstilt.

– Dette er en stor milepæl. Vi er utrolig stolte over å ha overlevert Telias lokaler i henhold til planen.

Næringsbygget består av om lag 55.000 kvadratmeter kontorareal. I tillegg skal Norges første Radisson Red hotell reises vegg-i-vegg. Dette gjør at prosjektet totalt omfatter nær 80.000 kvadratmeter med kontorlokaler, hotell, konferansesenter, spisesteder, treningssenter og ulike servicetilbud.

Når Telia flytter inn på nyåret vil også deler av uteområdene åpnes opp for allmennheten.

I tillegg til Telia er det klart at Digitaliseringsdirektoratet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, treningssenteret Studio Jobbsprek, kontorhotellet Tribe og Radisson Red, med over 200 rom, kommer til Økern Portal.

Økern Portal

Næringsbygget Økern Portal

Om Økern Portal:

  • Oslo Pensjonsforsikring AS eier og utvikler Økern Portal.
  • Om lag 3.000 mennesker vil arbeide i næringsbygget på totalt 80.000 kvadratmeter kontorarealer, hotell, bespisningstilbud, trening og øvrige servicetjenester.
  • Økern Portal skal sertifiseres til Breeam Excellent og er det første store byggeprosjektet hvor resirkulert skrapaluminium utgjør fasadens hovedelement.
  • Bygget vil være åpent for allmennheten med fasiliteter som en takpark med løpebane, bikuber og parsellhager, unike spisesteder og cafeer, park og lekearealer, treningssenter og tuftepark.
  • Vegg i vegg med Økern Portal kommer det første Radisson RED hotellet i Norge. Det åpner sommeren 2022 og vil bestå av over 200 rom, samt et konferansesenter med panoramautsikt over hovedstaden.
  • 4Service vil levere tjenester innen bespisning, drifte felles konferansesenter i bygget samt coworking-konseptet «Tribe».
  • Vedal Entreprenør er totalentreprenør for prosjektet og Newsec vil forvalte bygget.
  • Dark Design Group ved/ DARK Arkitekter, Lark Landskap, og Zinc interiør står bak arkitektur, utforming av landskap og takpark, samt interiør i alle fellesarealer og hos enkelte av leietakerne.
  • Malling & Co Næringsmegling står for utleie av bygget.

Kilde