Optimisme for Ny Fotballbane til Hasle/Løren på Bama-tomten

MDG politiker Ole Berdon Bakke har skrevet et innlegg i Akers Avis Groruddalen.

Ole Berdon Bakke fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) uttrykker stor optimisme angående plasseringen av den nye banen. «Jeg har ikke smugkikket, men jeg har ristet på pakken, og utifra det jeg hørte må det være Bama-tomta,» sier Bakke. Han peker på at kommunen disponerer ledig areal på Bama-tomta, og med byrådets erklæring om redusert boligbygging på området, åpner det seg en mulighet for å realisere en etterlengtet fotballbane.

«Den nye banen blir en gave til Hasle-Løren, men det er egentlig hele byen som får en gave. Det gir plass til et velfungerende fotballag som tar vare på våre barn, samt gir rom for de som tidligere ikke kunne delta på grunn av manglende banekapasitet,» sier Bakke.

En 11-er bane, med sine 68 x 105 meter, representerer ikke bare et sportsanlegg, men også et område for sosialisering og samfunnsbygging. Bakke påpeker at fotball og idrett generelt har preventiv virkning og bringer barn, ungdom og ansvarlige voksne sammen i et fellesskap som skaper varige minner.

Med et håp om at innbyggerne i Bjerke bydel ønsker seg sterkt nok en ny fotballbane, oppfordrer Bakke alle til å uttrykke sine ønsker høylytt nok slik at rådhusrøstene hører det. «Hvis vi alle ønsker intensivt og høylytt nok, vil de på rådhuset forstå at det vi ønsker er 68 x 105 meter med flatmark. Dette kan bli årets beste julegave – en gave som vil prege generasjoner,» avslutter Bakke, og håper på en strålende julefeiring med en gave som vil styrke idrettslaget og lokalsamfunnet i årene som kommer.