Sweco får betydningsfullt oppdrag med bygging av Økern ungdomsskole, barnehage og flerbrukshall

Oslobygg KF har nylig tildelt Sweco Norge et betydningsfullt oppdrag med byggeledelse og koordinering av utførelse (KU) for den kommende Økern ungdomsskole, barnehage og flerbrukshall i Oslo. Dette prosjektet, som har en totalverdi på om lag 1,3 milliarder kroner, representerer en stor satsning for lokalsamfunnet på Økern og Løren.

Karianne Tvedt, leder for prosjekt- og byggeledelse i region Øst hos Sweco, uttrykker stor takknemlighet for tilliten som Oslobygg har vist selskapet. «Vi setter stor pris på tilliten Oslobygg har vist oss gjennom å få lede et så spennende og betydningsfullt prosjekt, både for dem og for lokalsamfunnet,» sier Tvedt.

Prosjektet, som planlegges å stå ferdig innen skolestarten i 2027, omfatter byggingen av en stor ungdomsskole, barnehage og en flerbrukshall. Den samlede bygningsmassen vil være på nær 17 500 kvadratmeter. Ungdomsskolen vil ha kapasitet for åtte paralleller og opptil 840 elever, mens barnehagen vil kunne ta imot 140 barn fordelt på åtte avdelinger. Flerbrukshallen, som vil inneholde tre spilleflater, en aktivitetssal for dans og tribuner med plass til 250 personer, vil fungere som et samlingspunkt for både skolen og lokalsamfunnet, både på dag- og kveldstid, samt i helgene.

Med Sweco på laget er det store forventninger til at Økern ungdomsskole, barnehage og flerbrukshall vil bli et bærekraftig og inspirerende senter for læring og aktivitet i lokalsamfunnet på Økern og Løren.

Pressemelding.