Økern Portal er nå åpen for alle

Åpningen av Økern Portal ble markert med en nabolagsfest med musikk, taler, konkurranser og aktiviteter. Bygget setter en ny standard for samvirke mellom næring og nærmiljø.

 

– Det er fantastisk at vi nå kan åpne Økern Portal sammen med leietakerne, beboere i nærmiljøet og samarbeidspartnere som har bidratt i prosessen, innleder forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring AS, Richard Groven, som eier Økern Portal.

Groven forklarer at visjonen er å skape et bærekraftig fellesskap for næring og nærmiljø, og at dette har vært førende i alle valg undervegs i prosjektet.

– Derfor har vi bygget Nord-Europas største spiselige takhage på toppen av bygget, fått inn ni unike spisesteder og kaffebarer, treningssenter og andre tilbud til glede for både de som jobber i bygget og de som bor i området. Økern Portal er åpent for alle.

Byrådsleder Raymond Johansen holdt en tale under markeringen.

– Her utvikles et levende byområde, med nye moderne boliger, kulturtilbud, næringsliv, møteplasser og arbeidsplasser. Økern er et viktig satsingsområde for byrådet, og Økern Portal kommer til å spille en viktig rolle i hjertet av byområdet som utvikles her, sa byrådslederen under sin tale.

Om lag 3 000 mennesker vil arbeide i Økern Portal.

Nord-Europas største spiselige tak

Spisestedene i Økern Portal vil bruke frukt, urter og grønnsaker som dyrkes frem på taket av bygget som nå har åpnet for alle.

– Vi håper takhagen vil bli en ny destinasjon i Oslo. Her finner man tusenvis av spiselige vekster, bikuber, sitteplasser, løpebane og treningsfasiliteter. Det dyrkes på om lag 5 000 kvadratmeter, forklarer Groven.

Han legger til at takhagen også er en arena for kunnskapsformidling.

– Vi har et eget samdyrkelag som består av mennesker i lokalmiljøet. De dyrker og lærer om urbant landbruk sammen med vår bybonde Liv Opsahl i sommerhalvåret. I tillegg inviteres barnehager og skoler opp til taket.

Spennende spisesteder

I alt vil det åpne ni spisesteder og kaffebarer i Økern Portal. Seks av disse har «Grand Opening» i dag.

– Her finner man alt fra italiensk pizza og pasta til asiatisk, vegetarretter og burger. Det skal være noe for alle, sier Groven.

Mat- og drikketilbudet er samlet i Paviljongen, som omkranses av grøntarealer og moderne kontorlokaler.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra de som arbeider i bygget om at det føles som de er ute på byen i lunsjpausen. Det er helt klart en annen atmosfære her enn i en tradisjonell kantine, smiler Groven, og legger til at mat- og drikketilbudet er åpent for alle, både til lunsj og sene middager, også i helger.

– Økern-Løren området går gjennom spennende endringer, og vi ønsker å bidra til at området har gode tilbud, grønt arealer, hyggelige spisesteder, aktiviteter og møteplasser.

Norges første Radisson RED hotell åpner sommeren 2022

Vegg i vegg med Økern Portal åpner Norges første Radisson RED hotell sommeren 2022.

– Hotellet vil ha en egen skybar med panoramautsikt over hele Oslo, ha over 200 rom og konferansefasiliteter, sier Groven.

Med hotellet måler Økern Portal 80 000 kvadratmeter, og er dermed blant Norges største byggeprosjekter. Økern Portal huser Telia, Phonero, Digitaliseringsdirektoratet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, Arribatec, Fiskars, kontorhotellet Tribe, Studio Jobbsprek, vEX frisør og Thrana Klinikken. Det er fortsatt mulig å sikre seg lokaler i bygget.

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Richard Groven, forvaltningsdirektør Eiendom, Oslo Pensjonsforsikring AS.

Telefon 915 75 087

E-post: richard.groven@opf.no

Om Økern Portal:

Økern Portal er et spennende næringsbygg på Økern i Oslo. Her finner du Nord-Europas største spiselige takpark, ni unike spisesteder og kaffebarer, moderne kontorfasiliteter, treningssenter og store grønt områder, samt flere tilbud til glede for både næring og nærmiljø.

Besøk www.okernportal.no for mer informasjon.

 

Om Oslo Pensjonsforsikring:

Oslo Pensjonsforsikring AS er et livsforsikringsselskap eid av Oslo kommune.

Vi leverer offentlig tjenestepensjon til de fleste ansatte i Oslo kommune, kommunale foretak, flere av kommunens aksjeselskap og ansatte på sykehus som tidligere ble eid av Oslo kommune.

Totalt har vi en forvaltningskapital på cirka 100 milliarder kroner. Av dette har vi investert rundt 24 milliarder i eiendom. Eiendomsporteføljen er på til sammen 670 000 kvadratmeter. Dette gjør oss til en av de større eiendomsforvalterne i Norge.

Besøk www.opf.no for mer informasjon.

Faktaark Økern Portal

 • Oslo Pensjonsforsikring AS har utviklet og eier Økern Portal.
 • Visjonen for Økern Portal er å skape et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø.
 • Om lag 3 000 mennesker vil arbeide i næringsbygget på totalt 80 000 kvadratmeter med kontorarealer, hotell, spisesteder og kaffebarer, trening og andre servicefasiliteter.
 • På toppen av bygget er Nord-Europas største spiselige takhage. Her er det tusenvis av spiselige vekster, bikuber, løpebane og treningsapparater.
  • Takhagen har om lag 5 000 kvadratmeter med dyrkbart areal.
  • Takhagen har et eget samdyrkelag som består av beboere i nærmiljøet som praktiserer og lærer om urbant landbruk. Initiativet er i regi av U.Reist som drifter taket.
  • Nærliggende skoler og barnehager inviteres også opp på taket.
 • Det vil åpne i alt ni unike spisesteder og kaffebarer i Økern Portal. Seks har åpnet.
  • Flere av disse bruker urter, grønnsaker og frukt fra takhagen.
  • Menyene er utviklet i samarbeid med tidligere landslagskokk Idunn Nilsen og kjøkkensjefene.
  • Det er 4Service som drifter spisestedene, samt byggets konferansesenter og kontorhotellet Tribe.
  • Det er designbyrået We Come In Peace som har designet spisestedene.
 • Vegg i vegg med Økern Portal kommer det første Radisson RED hotellet i Norge. Det åpner sommeren 2022 og vil bestå av over 200 rom, ha egen skybar og konferansefasiliteter.
 • Næringsbygget har oppnådd energiklasse A og BREEAM Excellent sertifisering, som viser at bærekraftshensyn har stått sentralt i utviklingen. Det er blant annet det første store byggeprosjektet hvor resirkulert aluminium brukes i fasaden.
 • Vedal Entreprenør er totalentreprenør for prosjektet og Newsec forvalter bygget.
 • Dark Design Group ved/ DARK Arkitekter, Lark Landskap, og Zinc interiør står bak arkitektur, utforming av landskap og takpark, samt interiør i alle fellesarealer og hos enkelte av leietakerne.
 • Leietakerne er Telia, Digitaliseringsdirektoratet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, Arribatec, Phonero, Fiskars, Studio Jobbsprek, vEX frisør og Thrana Klinikken.
 • Malling & Co Næringsmegling står for utleie av bygget.
 • Økern Portal sine spisesteder, servicefasiliteter og tak er åpen for allmennheten.

For mer informasjon besøk www.okernportal.no