Padeltennis til Økern

I Østre Aker vei 60 er det søkt om bruksendring fra industrihall til sportshall for padeltennis. Dette blir den andre padeltennis hallen på Økern.

Tiltaket

Bakgrunnen for søknaden er at det ønskes en bruksendring fra reguleringsplanens formål industri/lager/kontor til sportsfasiliteter, konkret: en sportshall for utøvelse av Padeltennis.

På Østre Akers vei 60A, har det etter alt å dømme vært virksomhet siden 60 tallet og det ser ut at de nåværende bygningene er fra ca.1970 med noen ombygninger.

Tiltaket utgjør en BRA på 3764 m2, dette inkluderer kun det område hvor endringene av deler av 1 etasjen er foreslått.

Endringene som vil bli foretatt er disse: det vil etableres garderobe anlegg for damer og herrer samt HC fasiliteter og bøttekott, i tillegg til et mindre et proshop, lounge areal og chambre separè med et kjøkken som skal betjene dette i tillegg til 2 kontorplasser. Padelbanene etableres.

Tiltakshavers redegjørelse av senterets drift

Vår virksomhet på Økern vil som utgangspunkt settes opp digitalt.

Man booker sin time eller bruker sin faste time via Matchi som er et Svenskt bookingsystem.

Når timen er booket får spillerne tildelt en kode som er knyttet opp til inngangsdøren. Matchi er også leverandøren av dørsystemet. Dermed kan man fritt komme seg inn til senteret selv.

Senteret vil ha en åpningstid fra 06.00-24.00 365 dager i året.

Ettersom vi ønsker å bygge et Premium konsept vil vi allikevel ha 2 heltidsansatte på senteret. Senteret vil dermed ha som målsetning å være betjent mandag-fredag fra 11-19. Noe helgearbeid er også påregnet ettersom man vil over tid arrangere turneringer.

Det vil settes ut vending maskiner som selger drikke, shakes, baller og rackerter for salg/leie. Dette for at senteret ikke skal være avhengig av å ha fysisk personal for å sørge for at gjestene får spille Padel og ha tilgang til nødvendige saker. Senteret vil også ha en proshop som er oppe de tider vi ansatte er tilstede. Det er satt av plass til kontor for 2 ansatte som er plassert ved vindu.

Pga. automatiseringssystemet som det legges opp til vil senteret kreve minimal med personell og vil heller ikke være betjent hele tiden, det legges derfor opp til at betjeningen vil kunne benytte seg av de felles garderobe og toalett fasilitetene. Lunch inntas i lounge området.

 

 

Hva er padeltennis?

Sporten ble utviklet i Mexico i 1969 og er en av de raskest voksende sportene i verden. I Spania er det den nest største idretten, og på verdensbasis er det mer enn 13 millioner spillere.

Padel er en kombinasjon av tennis og squash. Banen er 10×20 m, har 4 glassvegger og et nett i midten. Veggene er 4 meter på det høyeste og 3 meter på det laveste. Racketen ligner en avansert strandracket, og ballen er omtrent som en tennisball.

Padel er mindre teknisk krevende enn tennis, og er mindre intenst enn squash.

Alle klarer å spille, uansett ballferdighet, styrke og kondisjon. Sporten spilles to mot to, somgjør det til en sosial sport for mennesker i alle aldre.

 

I Tårngata 15 ligger Allstar Padel.

Saksinnsyn