OkernLoren.no 2018 oppsummert

Vi bor i et område med høy byggeaktivitet. Boligblokker, næringsbygg og infrastruktur skal på plass for å fylle opp denne nye bydelen. Området er et av de største utviklingsområdene i Oslo. I 2018 har byggingen gått i høyt tempo og mange nye har flyttet til vårt område. I 2019 kommer det flere tusen nye innbyggere når stadig flere av prosjektene fullføres.

En av grunnene  til at vi startet denne siden var for å informere beboere om hva som skjer og hvilke planer utbyggerne har for Økern og Løren. Hvis vi som bor her kommer tidlig inn i prosessen kan vi være med på å påvirke tidlig i prosjektene. Meldinger fra naboer blir faktisk hørt, men det er viktig at vi aktivt gir beskjed. Vi informerer om nye prosjekter som er ute på offentlig høring slik at du kan være med å påvirke.

For å lage en oppsummering av året har vi sett på de mest populære sakene i år.

1. Økern Sentrum som vil droppe folkebad på Økern

Økern Sentrum ANS er eid av Storebrand og Steen & Strøm. De har planer om å rive Økernsenteret slik det står i dag og bygge et nytt handelssenter med kino badeland og hotell. Når det ble kjent at Økern Sentrum ønsker å droppe å bygge badeland grunnet planene om å pusse opp Tøyenbadet reagerte mange. Politikerne mener at de fortsatt står fast ved kravet om at badeland skal være startet bygget før det nye senteret får åpne.

Økern Sentrum vil droppe folkebadet på Økern

 

2. Bilder fra Økernsenteret

Det er tydelig at det er mange som er spente på hvordan det nye senteret på Økern skal bli. Nye bilder av hvordan senteret skal bli på innsiden var den nest mest leste artikkelen i år.

Store planer for Økern og nye bilder fra innsiden av det nye senteret

3. Økern torg rives

I år ble alle bygningene på Økern Torg revet. Torgplassen står i dag igjen som en stort grått hull på Økern. Kommunen eier tomten og ifølge de planene som ligger ute kan det bli en stor park, skoler, boliger og offentlige tjenester på den gamle torgplassen.

Økern Torg starter rivingen

4. Flere bilder av Økernsentrum

Denne ganger er det bilder av Økern Sentrum sine fasader og miljøet rundet senteret som har fått oppmærksomhet.

Nye bilder av Økern Sentrum

5. Rema med ny butikk

Coop Prix i Sinsenveien ble stengt i år. Rema 1000 skal ha inngått ny avtale med eier av bygget. Det er også planer om å rive og bygge boliger her, med butikk i første etasje på nesten samme sted som i dag. Nå har det vært noe aktivitet i lokalet ved slutten av året, men vi har ikke funnet ut om Rema 1000 skal åpne før bygger rives.

Ny Rema 1000 butikk åpner på Løren

 

Dette er de fem mest leste sakene på OkernLoren.no i år.

Vi følger opp rett etter nyttår med en sak om spennende prosjekter på Økern og Løren i 2019.

 

Godt nyttår til alle våre lesere 🙂