Store planer for Økern og nye bilder fra innsiden av det nye senteret

 

Navnet Noor er forkastet og Økern beholder navnet sitt i Økernsenteret. Prosjektet som skal utvikle senteret er nok veldig fornøyde med at de har fått bevilget rammetillatelse for et av de største kjøpesentrene i Oslo. For oss som bor på Økern og Løren i dag vil det bety fortsatt høy byggeaktivitet i nærområdet, men forhåpentligvis vil ett topp moderne senter stå ferdig innen fem år. Eller Handelssenter som prosjektet nå har døpt det om til.

Det er ikke bare handel som står i fokus, men også opplevelser. Prosjektet skriver at de skal åpne opp dørene på gateplan for butikker og restauranter slik at det blir ett mer levende byområde.

Kino, badeland, bibliotek og hotell

Dette skal være med på å gjøre bydelen levende. Når senteret står ferdig etter planen i 2022 vil nok ikke dette være på plass. Men byggingen av badelandet skal være startet innen dørene på kjøpesenteret får åpne. Det jobbes også for å etablere en bydelsfilial for Deichmanske bibliotek. Kino er med på tegningene, men det er ikke kommet noe informasjon om når byggingen skal starte.

Prosjektet har oppdatert nettside

Prosjektet har egen nettside hvor vi helt sikkert kan følge utviklingen fremover, les mer på http://okernsentrum.no/

Handelshuset på Økern

Det nye handelshuset vil bli et landemerke både når det gjelder arkitektur, design og butikksammensettning. Det vil tilby cirka 155 butikker, spisesteder og servicetilbud i en åpen og inviterende bystruktur med romslige uteområder som skaper en innbydende møteplass og handelsdestinasjon.

Arkitekturen vil holde en høy internasjonal standard med god takhøyde i fasaden og åpne atrium. I første etasje vil butikker og restauranter være åpne mot torg- og gater.  I utformingen av handelshuset har man sett til det nye nordiske for inspirasjon for å skape en tydelig identitet med det særegne nordiske som et gjennomgående uttrykk. Grønne lunger bringer naturen nærmere og gjør den til en integrert del av byen.

Bærekraftige materialer og byggeteknikk vil sikre at prosjektet miljøsertifiseres som BREEAM Excellent, og senteret vil sertifiseres i henhold til miljøledelsessystemet ISO14001.

Hentet fra Okernsentrum.no

Nye bilder av Økernsenterets fasade

Hentet fra Okernsentrum.no

Nye bilder av Økernsenteret fra innsiden

Hentet fra Okernsentrum.no