Bilia-tomten skal tegnes av TAG

Arkitektselskapet TAG melder at de har vunnet konkurransen om å tegne Økernveien 115, også kjent som Biliabygget. Det er en 25 mål stor tomt. Tomten eies av OBOS og Eiendomsspar, med 50/50 eierandel.

Bevaringsverdig bygg

Byantikvaren har satt bygget på gul liste og mener bygget skal bevares. Det ser ut til at dette løses med at den høye førsteetasjen vil brukes til næring, mens de bygger på boliger over bygget.

I sitt notat om kulturminner i Hovinbyen skriver byantikvaren

Anlegget er oppført i 1977 og er tegnet av arkitekt Bruskeland. Mot Økernveien har bygningen en langstrakt fasade i en etasje utformet i glass og betong. Den er holdt i et modernistisk formspråk og har høy arkitektonisk kvalitet. Vernet er knyttet til fasadene mot Økernveien og salgshallen. Bilbutikker og verksteder har vært og er en viktig del av Hovinbyens identitet. Det er dermed svært viktig å ta vare på gode representanter for denne bransjen. Isberg, i dag Bilia, har sin historie helt tilbake til 1933, da John Erik Isberg startet bilforretning med Volvo-agentur i Oslo.

Foto: Byantikvaren

Mange utfordringer

Det blir mange utfordringer for utvikler av denne tomten. Økernveien er ganske trafikkert her og det blir ikke lett å skape byliv og næring her. Hva mener du skal til for å få folk til å besøke dette stedet når de får Økernsenteret så nærme? Kan en mathall liknende Vulkan passe inn her?

Det blir sikkert også byggtekniske utfordringer med å bygge boliger over en eldre bygning som skal bevares.