Informasjon og bilder fra Økern Portal

Oslo Pensjonsforsikring AS skal bygge 75 000 kvm med hotell, handel og kontor i Lørenfaret 1-3. Prosjektet er tegnet av arkitektene i DARK. Ut fra tegningene skal det bli restauranter og butikker i etasjene mot gateplan. I etasjene over blir det kontorer. Den eksisterende høyblokken i sør, Lørenfaret 3, skal totalrehabiliteres. Bygget planlegges for både kontor og hotell.

Prosjektet er estimert å ferdigstilles i 2019 – 2020. De har laget egne hjemmesider for å tiltrekke seg leietakere, se ØkernPortal.no.

Det ser ut til at det nærmer seg riving av den gamle bygningen på tomten. Det er stadig ny merker på bakken utenfor bygget som markerer hvor bygget skal stå. I det siste har lokalene blitt brukt av brannvesenet og forsvaret.

Tidligere ransutsatt tellesentral brukes til øvelser

DNB hadde tidligere en tellersentral i Lørenfaret. Den ble ranet flere ganger. I dag brukes den gamle bygningen til brann og militærøvelser. Se video fra en av øvelsene i Lørenfaret her.

Her er et bilde av Lørenfaret fra 1969.

FOTOGRAF Widerøes Flyveselskap ,1969 LISENS Navngivelse, del på samme vilkår (CC BY-SA)

Se bilder av den planlagte Økern Portal