Construction City: Fasadevalget tar form

Fotograf Harri Luchsinger i AF Gruppen

Construction City er et stort byggprosjekt som nå er midt i monteringen av fasaden. Med hele 2 600 prefabrikkerte fasadeelementer og millimeterpresisjon, er det et imponerende arbeid som utføres. Prosjektleder Gunnar Irby understreker betydningen av å skape variasjon og liv i fasaden ved å utnytte byggets form og samspille med omgivelsene.

Bolseth Glass, en norsk bedrift fra Sandane i Vestland fylke, har ansvaret for prosjekteringen, produksjonen og monteringen av fasadeelementene. De har valgt glass av ypperste kvalitet, som ikke bare er estetisk tiltalende, men også har gode egenskaper som støydemping og energieffektivitet.

Samspillet mellom Bolseth Glass, arkitekter og prosjektledere har vært avgjørende i fasadevalget. Samarbeidet startet allerede i 2019, og gjennomføringen av tester og konstruksjoner har bidratt til å finne den optimale løsningen. Fasaden vil bestå av glass i ulike fargenyanser og lag, som vil gi endringer i uttrykket i takt med dagslyset. I tillegg vil trelameller bli brukt for å skape en helhet.

Construction City er designet med en innbydende glasshall som hjertet i bygget. Med en takhøyde på 35 meter og seks fløyer som strekker seg ut for å slippe inn sollys i kontorarealene, er det fokus på å skape et pulserende miljø. Byggets identitet formes også av det felles møteromsenteret som er løftet opp i bygget og den romlige glassgården ved hovedinngangen.

Med en forventet ferdigstillelse i sommeren 2024, vil Construction City utvilsomt bli et imponerende landemerke. Fasadevalget, som preges av kreativitet og samspill mellom aktørene, vil gi bygget et moderne og dynamisk uttrykk. Det er tydelig at Construction City ikke bare er et funksjonelt bygg, men også et arkitektonisk mesterverk som vil tiltrekke seg oppmerksomhet.

Dagen startet med en solfylt befaring i selve Construction City-bygget.