Opplevelsene samles Under Taket

Spise-, serverings- og opplevelsestilbudene på Økern Portal skal fra nå være kjent som Under Taket. Navnet spiller på beliggenheten under Nord-Europas største spiselige takpark.

Målet til næringsbygget Økern Portal er å legge til rette for et felleskap mellom næring og nærmiljø. Det er derfor skapt et velvære- og serveringstilbud for de som har sin arbeidsplass i bygget, og de som bor i nærmiljøet. Hensikten med å døpe om mat- og serveringstilbudet til Under Taket er å skape en destinasjon rundt opplevelsene i de tre nederste etasjene av Økern Portal.

– Vi ønsker å tilby et godt servicetilbud til de som arbeider i bygget, for våre naboer og for Oslos innbyggere generelt, sier Anders Moen Berget. Han er daglig leder Under Taket og ansatt i 4Service som drifter restaurantene og kaféene.

Dyrker egen mat på taket

Anders Moen Berget er daglig leder for Under Taket og ansatt i 4Service som drifter restaurantene og kaféene. Foto Under Taket

I Økern Portal jobber 3000 mennesker. Her åpner snart et nytt Radisson Red hotell, og bygget har ni kafeer og restauranter med smaker fra hele verden, i tillegg til ulike trenings- og velværetilbud. Blant restaurantene er Molto Trattoria som er et uformelt italiensk spisested, det moderne Asian-fusion konsept Kazam bowl, gatemat-restauranten Street Flavours, og buffet-restaurantene Mr. Garden som er vegetarisk og Ms. Farmer som tilbyr supper, salater og varme retter.

Under Taket spiller på det Økern Portal kanskje er mest kjent for: Nord-Europas største grønne takpark. Samlingsstedet har blitt populært i nærmiljøet, og satsingen på et tak med dyrkbar mark har vakt internasjonal oppsikt, og er belønnet med flere priser for innovasjon og nyskaping.

– Økern Portal har som det første store bygget i Oslo lagt til rette for urbant landbruk. Alt som vokser på taket kan spises, og brukes som ureiste råvarer i våre restauranter og kafeer, sier Moen Berget.

Alt matavfall i bygget komposteres i en spesialmaskin og omvandles til ny matjord på under 30 timer. Denne jorda brukes da igjen på landbruksarealene på taket.

Tatt godt imot i nærmiljøet

Fra åpningen av Økern Portal. Foto Oslo Pensjonsforsikring

Under Taket er det mat og servering, og et rikt tilbud hele uken av opplevelser i form av musikk og underholdning, quiz-kvelder, kurs og foredrag. Lokalene brukes mye til møtevirksomhet og sosiale sammenkomster for de som allerede jobber i bygget, og blant naboer og lokale foreninger.

– Vi har ønsket å være et samlingsted i bydelen, og er veldig takknemlig for måten vi er ønsket velkommen, sier Moen Berget.

Det ble tidligere i år gjort en undersøkelse av et uavhengig analysebyrå som viste at nær tre av fire innbyggere i Hovinbyen føler seg velkomne i Økern Portal, og en stor overvekt mener de nye serverings- og velværetilbudene er et positivt tilskudd i nærmiljøet.

–  Vi har klart å skape et godt fagmiljø for mat og opplevelser med mange dyktige kokker, kjøkkensjefer og serveringspersonell. Vi ser frem til en spennende vår og sommer Under Taket, og ikke minst oppå taket, sier Moen Berget.

Om taket på Økern Portal

Taket på Økern Portal er åpent i sommerhalvåret for alle. Det er Nord-Europas største takpark der alt kan spises. Taket er på 7000 kvadratmeter og inneholder blant annet løpebane, tuftepark og bikuber. Det er satt av hele 5 000 kvadratmeter til dyrking av frukt, urter og grønnsaker, med et eget samdyrkelag der lokalbefolkningen inviteres til å lære om urbant landbruk i høyden. Spisestedene i bygget benytter seg av råvarene fra takhagen.

Les om under taket her: www.undertaketoslo.no

Les om alle opplevelsene på Økern Portal her: Våre tilbud – Økern Portal (okernportal.no)