Hva er denne mystiske trappen over Løren T-bane

Ved den vestre inngangen til Løren T-bane er det en trapp til et stort fall. Trappen stopper rett over inngangen til Løren t-bane. Heldigvis er den avsperret slik at ingen uheldige skal ta turen opp trappen og falle ned. Men hvorfor er den der?

Trappen over Løren T-bane

Bro over Alnabanen

Trappen er starten på en av to nye broer over Alnabanen. Broen skal gå over til Frydenberg-området for å knytte det tettere sammen med Løren og bryte barrièren togsporet er. Det blir også kortere vei til T-banen for en del av beboerne på Frydenberg og til skolen.

Naboene har kommet med klager på broen. De mener den vil bli gor høy, gå for nærme de nye leilighetene og vil gi innsyn for alle som går forbi. EU-reguleringer skal også være årsaken til at broen må bygges i en gitt høyde over jernbanen. Det eksisterer allerede en bro mellom Løren og Frydenberg, men den er eldre og ble ikke berørt av EU-reguleringen.

Byggingen er forsinket inntil utbygger, PBE og naboene blir enige. Vi er ikke helt sikker på hva status er i saken akkurat nå, men hvis noen har mer informasjon, del det gjerne.

En liknende bro skal i følge VPOR også setter opp mellom Lørenvangen og over til Haslelinjen.

 

Kart over broplaner på Løren