Underskriftskampanje for svømmehall i Løren Aktivitetspark

Flere Lørenboere har reagert på at badelandet fra Økern er fjernet fra planene. Nå har kommunen en tomt på Løren som skal brukes til aktivitetspark og her mener lokalbefolkningen at en svømmehall også bør få plass. Det er Bydel Grünerløkka også enige i. I bydelsen uttalelse til plansaken for aktivitetsparken skriver bydelen følgende:

Etablering av svømmehall må tas inn i planleggingen av flerbrukshallen på Løren.
Behovet for svømmehaller er skrikende i Oslo, og verken nye Stovner bad eller nybygd Tøyenbad bidrar til å dekke opp dette underskuddet i bydelen. Svømmehall er bare blitt enda mer påkrevd nå som badeanlegget på Økern er blitt droppet av utbyggerne.

 

Underskriftskampanje for svømmehall

Om kort tid blir det bestemt hva Løren Flerbrukshall skal inneholde. Svømmehall ser ut til å ha blitt glemt på veien og fins ikke i de foreløpige skissene. Det må vi rette på! Derfor har vi tatt initiativ til dette oppropet som vi ber deg skrive under på! Med minst 300 underskrifter har vi rett til å få behandlet kravet vårt i bystyret!

Bydelsutvalget i Bydel Grünerløkka vedtok enstemmig 13. desember 2018: Etablering av svømmehall må tas inn i planleggingen av flerbrukshallen på Løren. Behovet for svømmehaller er skrikende i Oslo, og verken nye Stovner bad eller nybygd Tøyenbad bidrar til å dekke opp dette underskuddet i bydelen. Svømmehall er bare blitt enda mer påkrevd nå som badeanlegget på Økern er blitt droppet av utbyggerne. Kravet ble opprettholdt 29.04.19.

I byrådserklæringen fra 2015 står det følgende: -Holmlia bad er det nyeste badet av Oslobadene og ble åpnet i september 1983. Siden da, har Oslo økt med over 200.000 innbyggere. Byrådet har høye ambisjoner på vegne av svømmeglade familier, idretten og skoleelevene. Gjennom denne kampanjen utfordres bystyret å bevise at dette ikke bare er tomme ord.

Signer her: minsak.no/sak/2061