OBOS skal bygge på Ulven, rett ved Økern T-bane

De fleste har nå fått med seg OBOS sine reklamer om at de skal vekke Ulven. Ulven er en del av Hovinbyen og ligger rett ved Økern. Området har tidligere hatt høy tetthet av industri og lager. Nå er planen å sette i gang en massiv utbygging av området for å endre industriområdet til bolig- og næringsområde. Se video under hvordan OBOS ser for seg at Ulven skal bli.

 

Planlagt innflytting fra 2021

I 2016 utlyste OBOS en innovasjonskonkurranse for å finne de riktige aktørene som skulle være med å utvikle Ulven. Våren 2017 kåret de Team Veidekke til vinner. OBOS skriver at dersom alle offentlige godkjenninger kommer til forventet tid vil forhåndssalg av leilighetene starte sommeren 2018. De skal starte med å bygge ca. 130 leiligheter i Selma Ellefsens vei 11,  som er planlagt å ferdigstilles fra 2021. Totalt regner OBOS med å kunne bygge 3000 nye boliger og 200 000 kvm. med næringslokaler på Ulven.

OBOS har sagt de skal bygge rimelige leiligheter og «Et sted man har råd til».

Les mer om Ulven på OBOS sine sider

Torbyggene på Ulven

OBOS er allerede i gang med å transformere området. Torgbyggene på Ulven er allerede ferdige og her finner du Sushi, Ulven Cafe og Kiwi. Visningssenteret til OBOS kommer også til å holde til i byggene.

Plankart Ulven Foto: Arcasa Arkitekter
Her er torgbyggene ved Ulven som allerede nå står ferdig med dagligvare, Kafé og Sushiresturant.
Slik kan utsikten fra torget bli etter OBOS og Veidekke har bygd på Ulven. Foto: LPO arkitekter/OBOS

Se dokumentet fra Innovasjonskonkurransen til OBOS.

Legg merke til at OBOS ønsker å lansere Ulven som et mulig sted for NRK.