Bondens marked Matstreif på Økern Portal

Arrangerer Matstreif på Nord-Europas største spiselige takhage

Pressemelding:

Mandag 22. august arrangerer Bondens marked Matstreif på taket av næringsbygget Økern Portal.

På arrangementet som hyller norsk lokalprodusert mat og drikke, vil gjestene få servert fantastiske retter av Kristoffer Westvik Lofnes. Lofnes har flere års erfaring fra kokkelandslaget og vant i 2020 OL-gull i kokkekunst. Også OL-mester i roing, Olaf Tufte, kommer, og vil konkurrere mot Lofnes og gjester i øvelser som marengspisking, rosinkasting og melkespann i kjent Farmen stil.

  • Velkommen til en ettermiddag fylt med hygge, fantastiske smaksopplevelser og underholdning, sier prosjektleder for Matstreif 2022, Karina Castberg.

Ønsker å skape begeistring for norskprodusert mat og drikke

Castberg forklarer at målet med arrangementet er å skape begeistring for norske råvarer.

  • Uten bonden stopper Norge – vi kan ikke spise olje! Vi ønsker å skape begeistring og øke kunnskapen om norsk produserte mat- og drikkevarer, og for oss var det helt naturlig å gjøre det på toppen av Økern Portal som har Nord-Europas største spiselige takhage.

På toppen av Økern Portal dyrkes det frukt, urter og grønnsaker på hele 5000 kvadratmeter. Råvarene brukes blant annet av de mange restaurantene i bygget. I tillegg har taket løpebane, treningsapparater, bikuber og fungerer som en læringsarena for nærliggende skoler og barnehager, der barn får lære om urbant landbruk i høyden. Taket er åpent for alle i sommerhalvåret.

  • Vi kunne ikke bedt om en bedre ramme for et slikt arrangement. Oslo Pensjonsforsikring, som eier bygget, har virkelig skapt et unikt bygg med tilbud for både næring og nærmiljø, sier Castberg, som lover at gjestene vil få servert råvarer som er dyrket frem på taket som har mottatt flere anerkjennelser for innovativ bruk av takarealer.

Hun håper det kommer rett i overkant av 200 gjester, og forteller at arrangementet passer for alle.

  • Ta med venner, familie og kolleger. Vi lover god stemning, morsom underholdning og unike smaksopplevelser basert på norske råvarer, avslutter Castberg.

Arrangementet starter klokken 17.00 og varer frem til 19.30. Økern Portals italienske restaurant, Molto Trattoria, vil holde åpent utover kvelden og kan blant annet friste med gratis shuffleboard.

Inngang koster 490 kroner og inkluderer bobler fra Hardangergutane, mat og underholdning på taket. Dersom man ikke ønsker alkohol, koster billetten 198 kroner.

Se Matstreif sitt Facebook-arrangementet for mer informasjon og for å kjøpe billetter;

https://www.facebook.com/events/1364317874091328

Fra åpningsfesten av Økern Portal. Foto: OPF

Om Bondens marked og Matstreif:

Matstreif er Norges største nasjonale matfestival og stedet for deg som er opptatt av gode og ekte smaksopplevelser. I år arrangeres Matstreif på Youngstorget 23.–24. september, men i forkant av matfestivalen inviteres det til mindre arrangementer for å varme opp smaksløkene. Arrangementet på Økern Portal er et eksempel på dette. Det er Bondens marked som står bak Matstreif.

Om Økern Portal:

Økern Portal er til for både næring og nærmiljø. Her finner du spennende spisesteder og kaffebarer, treningssenter, grønt områder med leke- og treningsfasiliteter og andre tilbud. På toppen av bygget er Nord-Europas største spiselige takpark med bikuber, løpebane og tusenvis av spiselige vekster.

For mer informasjon om Økern Portal, besøk www.okernportal.no.

Om Kristoffer Westvik Lofnes:

Kristoffer kommer fra Måløy som ligger ytterst i Nordfjorden i Vestland fylke. Han har sterk tilknytning til gode råvarer der smak og kvalitet er i fokus. Etter læretiden flyttet Kristoffer til Stockholm der han først jobbet som assisterende kjøkkensjef på restauranten Yolo. Den siste tiden i Stockholm var han med på å starte opp Restaurant Etoile hvor han jobbet som Pastry Chef. Kristoffer har flere års erfaring fra kokkelandslaget der de i 2020 ble OL-mestre i kokkekunst.

Om Olaf Tufte:

Olaf er en multikunstner uten like. Tidligere brannmann og nå roer, grunder og bonde. Han har en egen kleskolleksjon, og med sin kone har de ulike selskapslokaler på gården hvor det kan tilrettelegges for faglig og sosiale samlinger, med god mat og gjerne noen aktiviteter underveis. Han har også vunnet og tatt medaljer i flere verdensmesterskap og har blitt nordisk mester 11 ganger.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Karina Castberg, prosjektleder for Matsreif 2022

Telefon: 0047 452 93 609

E-post: karina.castberg@bondensmarked.no