Brødfabrikken på Løren nominert til arkitekturpris

Brødfabrikken på Løren er en av 19 prosjekter som er nominert til Oslo bys arkitekturpris. I nabolaget til Økern og Løren er også Teglverksdammen nominert.

De 10 nominert stilles ut på Rådhusplassen fra 27. september og blir stående til slutten av oktober. På utstillingsåpningen offentliggjøres også de tre finalistene.

Vinneren kåres i Oslo rådhus 18. oktober 2018. Det er ordføreren som deler ut prisen, og alle er velkomne til å overvære utdelingen. Før den tid tilspisser altså konkurransen seg, når de tre finalistene avsløres under utstillingsåpningen på Rådhusplassen 27. september.

 

Alle kan foreslå prosjekter til arkitekturprisen. Forslagene vurderes av Rådet for byarkitektur, som ledes av arkitekt Ellen Hellsten, med Plan- og bygningsetaten som sekretariat. Rådet nominerer sine kandidater til utstilling, pris og hedrende omtale for byutviklingskomiteen, som igjen avgir sin innstilling til forretningsutvalget i Oslo kommune. Prisen tildeles av forretningsutvalget. Prisen består av en plakett som skal festes på byggverket, diplomer til prisvinnerne, samt et beløp på 50 000 kroner. Hedrende omtale kan gis inntil to nominerte prosjekter. Både vinner og hedrende omtale får diplomer.

Les mer om Oslo bys arkitekturpris