Satser på Økern. Kjøper 182 leiligheter til utleie

I en pressemelding fra OBOS fremkommer det at selskapet Quality Living Residential kjøper 182 leiligheter på Ulven, rett ved Økern t-banestasjon, for 936 millioner kroner.

Egenkapitalen i Quality Living Residential kommer fra blant andre Oslo Pensjonsforsikring (eier av Økern Portal), Baumann-familien, Wenaas Kapital og Eidissen Consult.

 

– Siden leilighetene vi bygger på Ulven primært blir borettslagsleiligheter, ønsker vi et utleiekonsept med høy kvalitet i området velkommen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Salget sikrer at den øvrige byggingen av boliger på Ulven vil gå raskere enn tidligere planlagt og viderefører den kostnadseffektive industrielle løsning som OBOS og Team Veidekke har videreutviklet sammen.

– Salget av Ulven Vest til én aktør gjør at prosjektet blir gjennomført raskt, dermed kortes byggeaktiviteten ned for de som allerede bor i området. Salget legger også til rette for at realiseringen av de neste byggeprosjektene på Ulven kan skje tidligere enn planlagt, sier OBOS-sjefen.

Utleie til bedrifter

– Planen er å leie ut boligene til ansatte tilknyttet den planlagte kunnskapsparken Construction City og andre kompetansebedrifter i område, sier Baard Schumann.

Han etablerte Quality Living Residential i 2018. Formålet til selskapet er å investere i utleieprosjekter.

Prosjektet på Ulven vil få fine park- og torgarealer i umiddelbar nærhet, underjordisk parkering og bilfrie gatetun. Beliggenheten er sentral på det som blir nye Ulven med kort gangavstand til kjøpesenteret og T-banestasjonen på Økern.

OBOS på flyttefot

Innovasjonsklyngen Construction City får rundt 5 000 arbeidsplasser og blir det ledende kompetansemiljøet i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen når det står ferdig i 2024. OBOS, som har nær 2 000 ansatte i Norge, er et av selskapene som flytter hovedkontoret sitt hit.

Etter planen skal boligene i Ulven Vest stå klare til innflytting våren 2023. Totalentreprenør er Team Veidekke som vant innovasjonskonkurransen for Ulven i 2017. Prosjektet ligger mellom boligprosjektene Ulven T og Ulvenparken.

Det vil i tilknytning til Ulven Vest bli etablert en service- og utleiesentral. Her vil det bli formidlet ulike tjenester beboerne i området kan benytte seg av, for eksempel bestilling av rengjøring og bildelingstjeneste.

OBOS-medlemmer er sikret forkjøpsrett på boligene ved eventuelt opphør av utleievirksomheten.