Under stjernehimmelen: Norsk kultklassiker vises på utekino på Løren den 25. august

Kinoentusiaster og nabolagets beboere på Løren har nok en grunn til å feire sommerens siste dager med spenning og nostalgisk glede, da Velforeningen arrangerer årlig utekino på festplassen. Den 25. august blir det visning av den norske kultklassikeren «Døden på Oslo S» fra 1990, en film som tar oss med tilbake til 80-tallets Oslos undergrunn og ungdomsmiljøet preget av utfordringer og håp.

Sommeren på Løren går mot slutten, men det betyr ikke at moroa må ta slutt. Velforeningen inviterer alle til å bli med på en uforglemmelig utekinoopplevelse under stjernehimmelen på festplassen. Den årlige tradisjonen har blitt et etterlengtet arrangement i nabolaget, og årets filmvalg, «Døden på Oslo S,» er en skikkelig perle fra norsk filmhistorie.

Filmen tar oss tilbake til 80-tallets Oslo, der vi følger livene til Torshov-gutta Pelle og Proffen, samt Lena, Nina, Stein, og Filla. Disse unge menneskene navigerer seg gjennom livets harde virkelighet, og filmen tar oss med på en reise gjennom et tøft og hardt ungdomsmiljø preget av rusmisbruk, prostitusjon og utnyttelse av sårbare sjeler. Men midt i alle utfordringene er det også en dyp historie om vennskap, forelskelse og kjærlighet, noe som gjør «Døden på Oslo S» til en rørende og relevant film selv i dag.

Med en anbefalt aldersgrense på 13 år er filmen tilgjengelig for et bredt publikum. Arrangørene har sørget for ekstra stoler, men det anbefales likevel å komme tidlig for å sikre seg en god sitteplass. Den perfekte måten å nyte filmen er sammen med gode venner og naboer, og ta gjerne med et ekstra pledd for å holde varmen når kvelden senker seg.

«Festplassen ved Peppes» blir arenaen der magien skjer, og det er gratis for alle å delta på arrangementet. Så ta med deg familie og venner, forbered deg på en nostalgisk reise tilbake til 80-tallets Oslo og opplev filmen som både utfordrer og berører.

For de som ikke har opplevd en utekino før, kan dette være en unik sjanse til å kombinere kjærligheten til film med frisk luft og stjernene som lysende tak. Så husk å kle deg godt og møt opp på festplassen den 25. august. Sammen kan vi skape en minneverdig kveld med fellesskap og filmglede på Løren!